rotation
Menu Sluiten
Kaas en salade, onafscheidbaar Terug

Kaas en salade, onafscheidbaar

Wie kaas en salade wil combineren, kan moeilijk in de fout gaan. Maar sommige associaties kunnen de smaak van je favoriete kaas naar een hoger niveau tillen, met als resultaat: een harmonieuze dosis frisheid en culinair plezier.

Probeer eens fruitige troeven!

Kaas-en-dessertsalade met aarbeien

Kaas-en-dessertsalade met aarbeien en Maredsous® Fagotin Dubbelroom

Appels en rozijnen in de winter of aardbeien in de zomer, zijn perfect te combineren met een Maredsous® Fagotin in een lekkere seizoenssalade.

Salade met gedroogde tomaatjes

Salade met gedroogde tomaatjes en Maredsous® Fagotin Dubbelroom

Wat dacht je van honing? Als combinatie met een vinaigrette zorgt hij voor een onweerstaanbare ‘zoet-hartig’ toets voor je salade met kaas.

Welk groen gebruiken voor je kaas?

Een Zuiderse Club sandwich

Een Zuiderse Club sandwich met Maredsous® Geitenkaas

Salades zijn uiteraard niet te missen vanwege hun ‘passe-partout’ smaak. Batavia, Iceberg, eikenblad, bindsla… deze (uitgebreide) familie gaat goed samen met zachte en subtiele kazen zoals de Maredsous® Geitenkaas of Fagotin Dubbelroom.

Bourgondische boterham

Bourgondische boterham met Maredsous® Sensation, pickels, kerstomaat en krulsalade

Witloof (en ook bindsla, krulandijvie, andijvie…) kenmerken zich door een min of meer uitgesproken bittere smaak. Zij vergezellen bij voorkeur kazen met een sterk karakter, zoals Maredsous® Sensation of Caractère.

Lichte lunch met Fagotin

Lichte lunch met Fagotin en een tapenade van paprika en walnoten

Veldsla, rucula, waterkers, postelein: dit groen heeft een gevarieerde smaak en gaat samen met zowel harde kazen als meer smeuïge kazen zoals Maredsous® Fagotin Light.