Praktische info

Wenst u ons te contacteren?

Bel. Rue du Panier Vert, 70 – 1400 Nivelles

Wenst u meer informatie ?

  • Over de kazen van Maredsous? Lees onderaan onze lijst met vaak gestelde vragen.
  • Over de bieren van Maredsous? Klik op www.maredsousbieren.be
  • Over een bezoek aan de Abdij van Maredsous? Klik op www.tourisme.maredsous.be
  • Over de monnikengemeenschap? Klik op www.maredsous.be

Wenst u een vraag te stellen?

Het antwoord bevindt zich misschien reeds hieronder !

Vragen en antwoorden over Maredous :

Hoe kan ik aan de spaaractie deelnemen?

Spijtig genoeg is er geen spaaractie in 2016.

Waar kan ik kortingsbonnen vinden voor de Maredsous kazen?

Onze kortingsbonnen zijn vaak beschikbaar in het winkelpunt en op onze website. Geen enkele coupon zal per post of per mail worden verstuurd, zelfs niet op aanvraag.

Mag ik jullie recepten met Maredsous kaas voorstellen?

Wij zijn erg benieuwd naar jullie favoriete recepten met Maredsous kaas. Je mag ze ons altijd opsturen samen met een foto van het recept, een foto van jezelf en een korte tekst waarom je zo van dit recept houdt. Je kan het geheel opsturen naar het volgende emailadres: recettesmaredsous@groupe-bel.com.
De beste recepten zullen geselecteerd worden en online geplaatst worden bij de volgende update van onze website.

De Maredsous kaas, een partner voor een vermageringsdieet?

Het Nationaal Voedings- en Gezondheidsplan raadt 2 tot 3 porties zuivelproducten aan per dag. Rekening houdend met hun voedingswaarde en vooral hun rijkdom aan calcium, wordt één portie kaas per dag aangeraden.
Wanneer men een dieetkuur volgt, is het belangrijk geen voedingscategorie te vergeten en vooral geen kaas. Dit kan er immers zorgen voor een onevenwicht in de nodige voedingswaarde en een tekort aan calcium te weeg brengen. Het is beter om voor een magere kaas te opteren en je, van tijd tot tijd, een pleziertje te gunnen met een andere kaas, maar steeds in redelijke hoeveelheden.
Bij Maredsous kunt u talrijke Light kazen vinden dit volledig compatibel zijn met uw vermageringsdieet: in sneetjes, smeerkaas of uit het vuistje. Ze bevatten slechts een beperkt aantal calorieën.

Maredsous Light per 100g
in sneetjes (28g per sneetje) 240kcal
Fagotin 206kcal
smeerkaas in een kuipje 141kcal
smeerkaas in individuele porties (21g per portie) 145kcal
smeerkaas met ham in een kuipje 190kcal
smeerkaas met ham in individuele porties (17.5g per portie) 190kcal

Ik ben vegetariër, mag ik Maredsous kaas eten?

De Maredsous kazen in sneetjes, blokken en Fagotins zijn allemaal vervaardigd met vegetarisch stremsel en kunnen dus gegeten worden tijdens een vegetarisch dieet. De smeerkazen (Maredsous in kuipjes of in porties) kunnen echter ham, salami of dierlijk stremsel bevatten.

Ik ben allergisch aan gluten, mag ik Maredsous kaas eten?

De Maredsous kazen bevatten geen gluten.

Ik ben lactose-intolerant, mag ik Maredsous kaas eten?

Het lactose-gehalte in de Maredsous kazen in blok, sneetjes en Fagotin is erg laag. Een beperkte consumptie (30g per dag) wordt aangeraden voor personen die lactose-intolerant zijn, dit om het risico op een gebrek aan calcium te vermijden.
Indien u lactose-intolerant bent, raden we u aan om geen smeerkazen van Maredsous te eten, zonder goedkeuring van uw arts. Onze smeerkazen zijn gefabriceerd op basis van kaas, boter en melkpoeder. Het laatste ingrediënt bevat lactose.

Ik ben zwanger, mag ik Maredsous kaas eten?

Ja, de melk die gebruikt wordt in de kazen van Maredsous is gepasteuriseerd.

Waar kan ik de Maredsous verse kaas vinden?

De verse kaas van Maredsous wordt niet langer verkocht in de winkel. Hij wordt enkel verkocht aan professionelen via onze foodservice. Het is dan ook daarom dat u dit product kunt terugvinden in restaurants, hotels, sandwichbars, scholen, ziekenhuizen enz.

Kan ik Maredsous kaas kopen in het buitenland?

Neen, Maredsous wordt exclusief verkocht in België en in het Groothertogdom Luxemburg.

Waar worden de smeerkazen van Maredsous geproduceerd?

De producten die gerijpt worden, worden gerijpt in de Abdij van Maredsous in de provincie Namen. De smeerkaas van Maredsous wordt elders geproduceerd in Europa (Frankrijk, Slowakije en Polen) om de optimale kwaliteit en regelmaat van de kaas te behouden. Dit alles onder toezicht van de Abdij van Maredsous.

Hoe worden de smeerkazen van Maredsous geproduceerd?

De belangrijkste ingrediënten van smeerkaas zijn water, kaas, boter, room en melkpoeder. De smeltzouten worden toegevoegd om de smeerbaarheid en een goede bewaring te garanderen. Dit alles wordt verhit op 115 C° vooraleer het wordt verdeeld in kleine porties of kuipjes.

Waar wordt Maredsous Fagotin geproduceerd?

Net als de blokken Traditie, worden alle variëteiten van Fagotin in de kelders van de abdij van Maredsous gerijpt.

Wie is BEL?

De groep Bel is het bedrijf dat meerdere kaasmerken commercialiseert waaronder Maredsous. Sinds de aankoop van Maredsous in 1989, waakt de groep Bel erover dat de waarden van het merk en het respect voor de geërfde tradities bewaard blijven. Het is dan ook daarom dat Vader Abt Bernard Lorent permanent lid is van de raad van bestuur van Bel Belgium. U kunt hierover meer informatie vinden op www.groupe-bel.com.

Wat betreft de Abdij van Maredsous :

Kan ik de kaasmakerij bezoeken te Maredsous?

We zouden u maar al te graag ontvangen in de kelders van Maredsous. Helaas is het belangrijk om de atmosfeer van deze kelders, die het kwetsbare, microbiologische ecosysteem creëren, in stand te houden om de kwaliteit van onze kazen te garanderen. Het openstellen van onze kelders aan de bezoekers zou een ernstig risico inhouden voor deze atmosfeer.

Waar kan ik meer informatie vinden over de Abdij ?

U kunt meer informatie vinden op hun eigen website www.maredsous.be.

Wanneer kan ik de Abdij van Maredsous bezoeken?

Gedurende het volledige jaar vanaf 14u00 en vanaf 16u00 ( 15u30 van november tot maart): alle zaterdagen en zondagen en alle dagen tijdens de schoolvakanties ( Allerheiligen, Kerstmis, Carnaval, Pasen en de zomervakantie). Voor meer informatie kan je terecht op www.tourisme.maredsous.be

Hebben jullie een vraag, een verzoek of een mening te delen?

Neem contact met ons op !